הקדמה אישית

עמוד:10

10 | שיחות מהמטבח — מבוא לטיפול בבישול הבישול על גווניו והיבטיו השונים, כולל שלל המורכבויות, אזורי הקושי והאתגר, העונג והתשוקה . במהלך עשרים השנים האחרונות אני חוקרת, מפתחת וממשיגה את השילוב בין פעילות הבישול לבין העולם הרגשי, ולוקחת חלק בעיצוב ובפיתוח דיסציפלינה הולכת ומתפתחת — טיפול בבישול . ספר זה מאגד תובנות על החיבור בין טיפול לבין בישול על בסיס ניסיוני המחקרי, הפדגוגי והטיפולי . קולגות, סטודנטים ומטופלים המריצו אותי להרחיב ולפתח תחום זה בסקרנותם, בשאלותיהם ובתובנותיהם . הספר כמוהו כקדירה שנוצרה מכל אלה גם יחד . מהו בישול ? הגדרה ראשונית אוכל ובישולו הם נושאים מהותיים בכל בית וגם בעולם המחקר, אך אם אשאל אתכם מהו בישול, ודאי אקבל כל מיני תשובות והגדרות שונות . מצאתי שחוקרים רבים בתחום מתחבטים בהגדרה המדויקת של הפעילות המורכבת הזו . במילון אבן שושן, למשל, המונח "בישול" מוגדר כ"הכנת אוכל" . במילון אוקספורד הבישול מוגדר כ"הכנת אוכל באמצעות חום" . אולם רוב האנשים מפרשים את המושג באופן רחב יותר . המנעד הבישולי נע מהכנת אוכל מ"נקודת האפס" קרי טחינת תבלינים, פירוק עוף, הכנת רטבים לכל מזון שהוכן בבית ( ואיתו השאלה : האם ערבוב דגני בוקר בחלב יכולה להיחשב כבישול ? ) . האם הבישול הינו אוסף של מטלות ( לעיתים מתיש וסיזיפי ) העומדות בפני עצמן, או עיסוק בעל משמעויות חברתיות ? כדי שנוכל להציע מבט מעמיק למהות הבישולית, מעתה ולאורך הספר, נתייחס לכל הפעולות הנדרשות לאדם, המניעים והמוטיבציות, ההחלטות שהוא או היא מקבלים, ההקשר הרחב שבתוכו מתקבלות החלטות ומתבצעות פעולות אלה, וכן הפרשנות שמעניקים להן . רצף הפעולות אליו נתייחס מתחיל בקניית / ליקוט המוצרים,

שתים - בית הוצאה לאור


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר